Pixajoy

Thursday, January 12, 2017

Home » Cafe Ronda Parit Buntar

Cafe Ronda Parit Buntar



Sebelum pergi Pangkor tempohari kami balik kampung dulu sekali harung shopping kelengkapan sekolah Aiman. Ni kira pertama kali kami ke Cafe Ronda. Sebelum ni kawan aku pernah suggest tapi tak berjodoh lagi nak sampai. Kebetulan tengah mencari seluar mandi en suami dan kebetulan juga tengah lapar nampak kedai terus terjah.

Aku ni kan tekak western, masa sampai western belum siap..so kita order je la apa yang ada. Pilihan menu makan tak banyak tapi yang specialnya air sangat variety dan sedap. Apa kenama air kami order ni, semua Nora bagi 4 bintang.hahaha

Chocolate apa entah..pastu strawberry yogurt kopi mocha tak salah 

Makan naa..order ja apa pun pakwa belanja.hihi

Nasi lemak special pilihan en suami. Special la sangat kan en suami tak kenyang add on nasi ayam lagi sepinggan. Namanya special..special tak semestinya portion banyak. Lain kali bagitau nak nasi tambah.huhu

Nasi ayam pilihan aku. Sedap!

Aiman order nasi tomato

Kak pia nak nugget..nugget pun habis..Ganti dengan potato wedges.


Overall makanan kat sini sedap la..boleh masuk tekak..servis pun ok. Kalau tersesat tengah kebulur boleh je singgah. Dia takda la sampai tahap kau teringat2 esok nak pi makan lagi. Nahai review..hehehe




4 comments:

Mama Idlan Irsyad said... Best Blogger Tips

"Dia takda la sampai tahap kau teringat2 esok nak pi makan lagi"

sedap ke x ni? haha...Parit Buntar ni kg suami..nanti boleh la nk p jejak kaki rasa tengok.

eima said... Best Blogger Tips

air dia mmg nampak best .....
area SP ke ni cafe ni ??

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tak taulah bila nak sampai Parit Buntaqnya...
Apa yg speselnya Nasi Lemak tu PK...chiken chop dia ka?

Hasrul Hassan said... Best Blogger Tips

Antara restoran kegemaran saya dgn anak-anak. Makan nasi ayam kat sini sedap. Selain tu mee/bihun sup pun ok. Tapi uniknya restoran ni sebab air minuman yang dijual. Itu yang buat ia dikenali awal-awal dulu.

www.hasrulhassan.com